Miten valita padelmaila?

Foorumit Padeltarvikkeet Miten valita padelmaila?

Luet parhaimillaan 1 vastausketjua
 • Julkaisija
  Artikkelit
  • #2100
   Mailat24.fi
   Osallistuja

   Moi kaikki padelistit!

   Toivottavasti tämä opas on hyödyksi ja auttaa oikean mailan valinnassa.

   Monet, jotka kokeilevat Padelia miettivät minkälaisen mailan sitä valitsisi ja mitä eroja eri mailoilla on. Meidän mielestämme on hyvin tärkeää, että pelaaja valitsee sopivan mailan tasostansa riippumatta ja olemme siksi päättäneet kertoa tuotekuvauksissamme tarkasti mailojen ominaisuuksista sekä minkä tasoisille pelaajille mailat sopivat. Olemme koonneet myös vinkkejä mailan hankkimiseen. Vinkit ovat kuitenkin vain suosituksia, sillä loppupeleissä mailan valinta on hyvin henkilökohtainen makuasia.

   Mailan muoto

   Tällä tarkoitamme osumapinta-alaa mailassa, ja padelmailat voidaan jakaa tämän mukaan kolmeen eri kategoriaan: timantinmuotoisiin, pyöreisiin ja ns. droppimuotoisiin.

   Timantinmuotoisissa mailoissa on usein hieman korkeampi tasapainopiste, ja ne ovat enemmän kärkipainotteisia. Tämä antaa usein kovan vauhdin, mutta huonomman kontrollin, mikä vaatii pelaajalta tarkkaa osumaa. Tämän tyyppiset mailat sopivat yleisesti ottaen kokeneemmille pelaajille.

   Pyöreänmuotoisissa mailoissa tasapaino on usein mailan keskellä, tai lähempänä kahvaa, mikä antaa enemmän kontrollia, mutta vähemmän vauhtia. Näissä mailoissa on useimmiten suurempi sweetspot (anteeksiantavampi pinta-ala), mikä tekee mallista hyvän valinnan kuntoilijalle tai aloittelijalle.

   Padelmailat droppimuodolla ovat niinkuin nimestä kuulee pisaranmuotoisia. Droppimuotoiset mailat ovatkin yhdistelmä/hybridi pyöreistä ja timantinmuotoisista mailoista. Droppimuotoiset mailat sopivat usein niin ahkerille kuntoilijoille, kuin kilpapelaajille.

   Paino

   Tänä päivänä padelmailojen paino sijoittuu usein 355 ja 395 gramman väliin. 40 gramman painovaihtelu saattaa kuulostaa pieneltä, mutta sillä on itseasiassa suuri merkitys. Kevyen mailan voidaan sanoa painavan maksimissaan 375 grammaa. Usein kevyemmät mailat sopivat aloittelijoille, ja kuntoilijoille, joista siirrytään painavampiin mailoihin pelin kehittyessä. Naisten ja junioreiden voidaan sanoa käyttävän usein kevyempiä mailoja.

   Mailan paksuus

   Padelmailojen paksuudet ovat yleisimmin 36 tai 38 mm paksuisia; näistä 38mm paksuus on ehdottomasti yleisin. Paksummalla mailalla on yleensä helpompi lyödä ja se on kevyemmin pelattava. Mailat jotka ovat 38 mm:iä antavat yleisemmin enemmän vauhtia. Aloittelija voi huoletta käyttää 38 mm mailoja sillä paksuus ei ole yhtä tärkeää kuin mailan malli tai paino. 38 mm on ehdottomasti yleisin koko padelmailoissa.

   Osumapinta-alan pinta

   Kun puhutaan mailan pinnasta puhutaan yleensä kovasta tai pehmeästä pinnasta. Kovempi pinta tarjoaa enemmän kontrollia, mutta vähemmän vauhtia ja pehmeä pinta toimii sitä vastoin päinvastoin. Pinnan valinta on pitkälti kiinni siitä, kummasta tykkää enemmän.
   Joissakin mailoissa on tänäpäivänä jopa hieman jännitetympi pinta. Se tarkoittaa, että lyönnistä saa hieman ”terävämmän” ja mahdollisuuden kovempaan spinniin.

   Yhteenveto

   Mikäli olet aloittelija voi kevyestä pyöreästä mailasta olla sinulle etua. Mitä paremmaksi kehityt sitä todennäköisempää on, että haluat toisenmuotoisen mailan ja ehkä myös 38mm paksuisen.

   Mailaa ostaessa täytyy myös huomioda yksilöllisiä tarpeita kuten vaikka aiemmat loukkaantumiset tai vaivat.

   VINKKEJÄ HYVISTÄ MAILOISTA KILPAPELAAJILLE:
   Bullpadel Vertex Control
   Bullpadel Hack
   Nox Tempo WPT Luxury
   Nox AT10 Genius Tapia
   Nox Nexo WPT Luxury
   Wilson Bela Pro
   Starvie Metheora

   VINKKEJÄ HYVISTÄ MAILOISTA AKTIIVIHARRASTAJILLE:
   Nox Limitless Control
   Nox ML 10 Pro Cup Arena Rough
   Head Delta Pro Power
   Head XT Vector
   Wilson Pro Staff Control
   Nox X.7 Control

   MAILAVINKKEJÄ ALOITTELIJOILE JA KUNTOILIJOILLE:
   Omega Tour
   Bullpadel Team
   Wilson Carbon Force
   Nox Pro 5.2 LTD
   Nox X-One
   Nox Silhouette
   RS Cobra
   Head XT Vector

   https://www.mailat24.fi/sivut/padelopas/

  • #2109
   p4delisti
   Osallistuja

   Tämä on loistava opas mailan valintaan! Iso peukku!

Luet parhaimillaan 1 vastausketjua
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.