Padelisti Tutuksi

Padelisti Tutuksi – Hannu Pikkarainen

Tervetuloa Padelnet Blogin Padelisti Tutuksi -sarjan pariin. Tämän blogisarjan tarkoituksena on edistää ja tukea padelin kasvua sekä luoda entistä avoimempaa kulttuuria suomalaiseen padelyhteisöön. Tarkoituksenamme on, että lajissa mukana olevat henkilöt ja persoonat tulisivat suuremman yleisön tietouteen ja että he voivat omilla kokemuksillaan edistää ja innostaa muita padelisteja oppimaan lajista enemmän.

Padelnetin Blogin Padelisti Tutuksi -sarjan esittelyvuoron saa vuonna 2018 ammattilaisuransa lopettanut, 37-vuotias, ex-jääkiekkoilija Hannu Pikkarainen. 2000-luvun alussa alkaneella pääsarjaurallaan ex-puolustaja ehti koluta läpi niin SM-liigan kuin lukuisat muut Euroopan huippusarjat. Myös A-maajoukkuettakin edustanut Pikkarainen on nykyään tuttu näky erityisesti pääkaupunkiseudun padelkentillä, sillä padelista on löytynyt paljon uutta opittavaa ja sopivasti haastetta myös entiselle huippu-urheilijalle. Padelnet selvitti, mikä on saanut nykyään tavallista arkea elävän “Pikkarambon” innostumaan aikoinaan padelista, ja mikä on hänen paras muistonsa padelin parista.

Milloin olet aloittanut Padelin ja mikä sai sinut innostumaan lajista?

“Taisin aloittaa padelin 2015-2016. Lajissa viehättää sen monipuolisuus, pitkät pallorallit sekä se, kuinka paljon siitä löytää joka päivä uutta opittavaa. Peliparin kanssa yhteen pelaaminen sekä vastustajan liikuttaminen tuo myös mieleen joitain yhtäläisyyksiä, mitä joukkueurheilusta on saattanut jäädä kaipaamaan. Hallille on kiva mennä. Siellähän nimittäin paistaa aina aurinko:)”

Lyhyt yhteenveto urastasi tähän asti.

“En kuvaisi omaa padel taivalta vielä urana, mutta viitisen vuotta olen lajia harrastanut ja nyt muutaman vuoden ajan vähän ahkerammin. Olen vetänyt myös valmennuksia sekä tapahtumia satunnaisesti niin yksityishenkilöille kuin yrityksillekin. Pelaajana olen osallistunut yhteen ranking turnaukseen syksyllä 2018. Suomen ykköstykki Max Sjövall pyysi parikseen, joten en voinut kieltäytyä. Siellä pääsin testaamaan suomen kärkipelaajien tason ja kiirehän siinä tuli. Välierätappio Hermans&Väinölä kaksikolle lukemin 2-1 kuitenkin päätti turnauksen. Oli hieno kokemus!”

Mikä on mielestäsi padelissa parasta?

“Kuten aiemmin totesin, niin parasta on se, kuinka paljon pieniä asioita padelissa oppii ihan päivittäin ja haastetta riittää. Myöskään padelin yhteisöllisyyttä ei voi olla korostamatta. Olen tutustunut lajin kautta aivan mahtaviin uusiin ihmisiin!”

Lempi muistosi padelin parista?

“Parhaat muistot liittyvät varmaankin meidän ison kaveriporukan (Helsinki Padel Club) kesken jo viisi kesää putkeen järjestettyyn turnaukseen. Osallistujat ovat kaikentasoisia ja parit arvotaan aamulla hatusta juuri ennen pelien alkua. Tapahtuman kruunaa tietysti jälkipelit. Lisäksi valmennuksissa se kun näkee vaikka ensikertalaisten innokkuuden ja kehittymisen, niin se antaa paljon hyviä fiiliksiä.”

Kenen kanssa haluaisit päästä pelaamaan parina?

“Varmaankin Sanyo Gutierrez tai Alejandro Galan”

Lempi padellyöntisi?

“Varsinaista lempilyöntiä ei kyllä ole. Padelissa on parasta juurikin ne monipuoliset lyöntivaihtoehdot. Jos joku kuitenkin pitää valita, niin ehkä se on about puolesta kentästä onnistuneesti lyöty vibora/bandeja, joka pakottaa vastustajan ahdinkoon. Harvemmin se toki onnistuu.”

Millaisena näet padelin tilan Suomessa juuri nyt?

“Laji on ottanut nyt huiman stepin eteenpäin, kun puhutaan sen tietoisuudesta. Muistan, kun pari vuotta sitten moni ei edes tiennyt mikä on padel. Jotkut saattoivat kysyä, että onko se jotain melontaa. Nyt varmaan kaikki tietää, mikä on kyseessä. Harrastajien määrä on räjähtänyt ja myös aivan kärkitason pelaajia on tullut leveämmältä rintamalta.”

Entä tulevaisuudessa?

“En näe kovin montaa syytä mikä stoppaisi lajin kasvun. Tullaan vahvasti Ruotsin vanavedessä. Harrastelijoiden näkökulmasta seuraava askel onkin saada olosuhteet entistäkin viihtyisämmiksi ihan pukuhuoneista lähtien. Kun mennään kilpaurheilun puolelle, niin laji kaipaa nyt myös kovaa työtä junnujen parissa, jotta lahjakkuuksia riittäisi myös padelin pariin. Näin saataisiin ehkä tulevaisuudessa nauttia suomalaisista huippupelaajista maailmalla. Padelin parissa toimivat eivät saa jäädä nyt pyörimään omaan ja vielä kuitenkin melko pieneen kuplaansa. Uuden lajin tulee ottaa käyttöön apuja myös yli lajirajojen, sillä meillä on Suomessa osaamista aivan huippu-urheilun kärjestä. Näen myös, että laji tulee ottamaan isompaa asemaa kansainvälisesti, sillä eihän tätä harrastajamäärän kasvua voi kukaan olla huomaamatta.”

Terveisesi suomalaiselle Padelyhteisölle!

“Muistakaa pitää hauskaa kentällä ja kentän ulkopuolellakin. Aina ei kulje ja fiilikset saattaa olla vähän heikommat, mutta niistäkin pääsee yli. Käyttäydytään halleilla ja nyt tietysti tämän koronan takia muistetaan myös turvatoimet sen suhteen. Nähdään halleilla, VAMONOS!”