Padelisti Tutuksi

Padelisti Tutuksi – Karri Kangasniemi

Tervetuloa Padelnet Blogin Padelisti Tutuksi -sarjan pariin. Tämän blogisarjan tarkoituksena on edistää ja tukea padelin kasvua sekä luoda entistä avoimempaa kulttuuria suomalaiseen padelyhteisöön. Tarkoituksenamme on, että lajissa mukana olevat henkilöt ja persoonat tulisivat suuremman yleisön tietouteen ja että he voivat omilla kokemuksillaan edistää ja innostaa muita padelisteja oppimaan lajista enemmän. 

Padelnetin Blogin Padelisti Tutuksi -sarjan esittelyvuorossa on 28-vuotias, paljasjalkainen porilainen Karri Kangasniemi. Porin tennishalli Oy:n toiminnasta vuodesta 2016 lähtien vastannut Kangasniemi on toiminut samalla myös Pori Padelin vastuuhenkilönä tammikuusta 2019 lähtien. Kangasniemi on koko ikänsä pelannut erilaisia pallopelejä, kuten jalkapalloa (10 vuotta) sekä salibandyä (12 vuotta). Kangasniemeä on aina kiinnostanut elämässä urheilu ja kilpaileminen, jonka lisäksi hän on yrittäjäperheen kasvatti. Se on opettanut työnteon merkityksen jo pienestä pitäen. Otimme Karri Kangasniemen haastatteluun ja selvitimme hieman lisää hänen taustojaan padelin saralla.

Milloin olet aloittanut Padelin ja mikä sai sinut innostumaan lajista?

“Ensimmäinen kosketus padeliin oli vuonna 2018 Espanjassa. Olimme lomamatkalla ja hotellissamme oli kaksi padel-kenttää. Tiesin kyllä mikä peli oli kyseessä, mutta säännöistä ei ollut mitään käryä. Käytiin sitten joka aamu avopuolison kanssa pelaamassa kahdestaan padelia tai ei sitä voinut padeliksi sanoa, mutta kuitenkin. Loman jälkeen sanoimme, että kyllä Poriin tarvitaan kentät myös, että tämä on ihan helkkarin hienoa laji! Ennen omien kenttien tuloa Poriin kävimme pelaamassa Tampereella kerran kuukaudessa.”

“Innostus lajiin lähti heti. Vaikka pelasimme kahdestaan, naurua piisasi ja sai hyvän treenin samalla. Itselle aina uusi palloilu laji kiehtoo ja halu oppia sitä on suuri. Innostus padeliin tuli siksi koska se ei ole teknisesti niin vaikeata kuin tennis. Pienellä harjoittelulla ja opastuksella mitä sain. Sai taas lisää kipinää lajiin. Ja kun huomaa kuinka nopeasti kehittyy lajissa on mahtava tunne. Vähän sama kuin aloitin golfin 2017 ja siitäkin pääsin nopeasti jyvälle. Golffin tosin lopettelin 2018 kesän jälkeen. Viime vuonna tuli kierrettyä pari 18r. Kesä meni siis padelin parissa.”

Lyhyt yhteenveto urastasi tähän asti.

“Ura on vielä alkutaipaleella. Kisoja olen ehtinyt käymään viidet, joista Viaplay Openeja kolme ja kaksi kansallista kisaa. Kansallisten kisojen voitto-häviö suhde 4 voittoa ja 2 häviötä. C-sarjaa olen pelannut. Tavoite tänä vuonna, jos kisoja vain pystyy pitämään, olisi B-sarjaan nousu.”

Mikä on mielestäsi padelissa parasta?

“Parasta padelissa on se että on saanut harrastuksesta työn. Se on uskomatonta, että näin on käynyt. Ja itsellä on kova halu kehittyä valmentajana ja pelaajana. Ennen kaikkea tuoda tämän lajin ilosanomaa mahdollisimman monelle! Padel on niin helppo laji aloittaa, vaikka aikuisiällä. Padelissa on myös mahtavaa, kuinka sosiaalinen tämä laji on. Tämä sosiaalisuus näkyy joka padelhallisssa missä olen käynyt. ”

Lempi muistosi padelin parista?

“Paras muisto on viime kesältä, kun oli Pori Padel Open kisat. Ne olivat ensimmäiset kisat, mitkä järjestettiin Porissa. Se määrä mikä ihmisiä kävi katsomassa kisoja ja se palaute mitä sen jälkeen sai, oli uskomattoman hieno fiilis! Se, että saa ihmiset iloiselle tuulelle on mahtava fiilis.”

Kenen kanssa haluaisit päästä pelaamaan parina?

“Ville Tuomi & Max Sjövall”

Lempi padellyöntisi?

“Lempilyönti on ehdottomasti Vibora”

Millaisena näet padelin tilan Suomessa juuri nyt?

“Erinomaisessa kasvussa, kenttiä tulee koko ajan lisää, mikä on lajille erittäin hyvä asia. Myös juniori valmennus on startannut osassa paikoissa mikä on hienoa, meilläkin alkaa juniorivalmennus kesän aikana.”

Entä tulevaisuudessa?

“Tulevaisuus näyttää myös hyvältä padelin kyllä tulee pysyäkseen. Tottakai se työtä vaatii, mutta sitä tehdään hienosti lajin eteen.”

Terveisesi suomalaiselle Padelyhteisölle!

“Hienoa olla kehittämässä tätä lajia Suomessa eteenpäin! Muistakaa pitää kentillä hauskaa ja muistakaa nauraa välillä omille virheille. Pidetään palloa liikkeellä ja vastustajaa pinteessä. Nähdään Kentillä!”